Prezentare

PAROHIA ORTODOXA ALICANTE "Sfintii Martiri si Marturisitori Nasaudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu"

Parohia Ortodoxa Alicante

 

Având în vedere nevoile pastoral-misionare ale românilor ortodocsi din Alicante, Protoieria Casttellon, Spania, Prea Sfintitul Parinte Timotei, din mila lui Dumnezeu Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei si Portugaliei, a hotarât înfiintarea Parohiei Ortodoxe Române "Sfintii Martiri si Marturisitori Nasaudeni - Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu" (sarbatoriti de Biserica Ortodoxa Româna la 12 noiembrie) din Alicante, Protopopiatul Castellon, Spania, începand cu data de 1 octombrie 2010.

 

A fost numit în functia de preot paroh Prea Cucernicul Parinte Claudiu Florin Avram, venit din România înca din 15 septembrie 2010 pentru a organiza viata religios-morala a românilor din acest frumos oras mediteran.

 

Începutul a fost greu si anevoios, ca al tuturor parohiilor ortodoxe române care functioneaza pe teritoriul Spaniei, dar în urma unei ample campanii publicitare si cu ajuturul lui Dumnezeu, care lucreaza mai mult decat oamenii, astazi Parohia Ortodoxa Româna din Alicante îsi face simtita prezenta in viata românilor de aici. Astfel, pe lânga slujbele tinute aici în duminici si sarbatori, în Biserica au loc frumoase activitati spiritual-culturale.

 

De asemenea, grupul de credinciosi care participa la Sfanta Liturghie si la alte servicii religioase este plin de sentimentul unitatii de neam si limba, solidari cu toti crestinii români de aici si s-a obisnuit ca, dupa terminarea Sfintei Liturghii, sa ramâna în curtea bisericii pentru a depana amintiri, a se cunoaste mai bine, a face schimb de informatii si mai ales de a conversa in limba materna, cea dulce si frumoasa.

 

Românii din Alicante se bucura în sfârsit ca pot auzi sfintele slujbe în limba româna, sa cânte lui Dumnezeu în limba româna si sa asculte preotul care slujeste numai în româneste si pentru români.